Meditații gratuite pentru elevii de gimnaziu în Protopopiatul Slobozia

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Liceul de Arte „Ionel Perlea”, Slobozia, și Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur”, Slobozia, continuă și în anul școlar 2013-2014 proiectul educațional „Meditații gratuite” început în anul 2004, informează sf-esc.ro. Această pregătire suplimentară vine în sprijinul a 20 de elevi care provin din familii aflate în dificultate și nu au posibilitatea de a suporta financiar pregătirea suplimentară a copiilor care urmează să susțină în vara anului 2014 examenul de evaluare națională.

„Cursurile sunt ținute de profesori de specialitate, voluntari ai Asociației „Din inimă pentru aproapele”, din cadrul Protopopiatului Slobozia. În timpul celor nouă ani de când a fost inițiat proiectul, meditațiile s-au desfășurat săptămânal, la sediul Protopopiatului Slobozia, situat în strada Viilor nr. 40. Pentru acest an școlar, programul este următorul: luni, limba și literatura română, în intervalul orar 13:30 – 15:30. Copiii sunt pregătiți de prof. Stroe Ecaterina; vineri, informatică, în intervalul orar 17:00 – 18:00, cu prof. Șcheaua Liliana; sâmbătă, matematică, în intervalul orar 14:00 – 16:00, cu prof. Mircea Stănuța. Reprezentanții Protopopiatului Slobozia și ai Asociației „Din inimă pentru aproapele” mulțumesc cadrelor didactice care se implică în organizarea și desfășurarea acestui proiect educațional, care de nouă ani, prin elevii beneficiari, dovedește eficiență maximă reflectată în rezultatele deosebite obținute la examenul de trecere în ciclul liceal”, a arătat Anastasia Pătrașcu, asistent social.

În urma chestionarelor aplicate atât cadrelor didactice, cât și elevilor, se observă dorința copiilor de a se pregăti pentru o notă cât mai mare la examenul care îi așteaptă: „Proiectul ne oferă șansa să învățăm mai mult pentru a trece examenul cu bine”, a spus Bianca Amzaru, elevă în clasa a VIII-a.

Comentarii Facebook


Știri recente