Meditații gratuite pentru bacalaureat, la parohia „Sfântul Ilie” din Botoșani

Parohia „Sfântul Ilie” din Botoșani vine în sprijinul elevilor din ultimul an de liceu, pentru a le asigura programe suplimentare de pregătire școlară. La Centrul catehetic al bisericii botoșănene sunt organizate săptămânal, începând cu data de 2 martie, programe de pregătire pentru examenul de bacalaureat la disciplinele limba și literatura română, matematică, limba franceză, istorie și geografie, potrivit mmb.ro.

„Dorim să aducem prin aceasta o bucurie elevilor și părinților lor, dar și să ne facem datoria în fața lui Dumnezeu”

Mai multe detalii despre această activitate ne-a oferit părintele protopop Lucian Leonte, parohul Bisericii „Sfântul Ilie”: „Începând cu data de 2 martie 2014, la Centrul catehetic al bisericii noastre am început un nou program, anume unul de pregătire al elevilor din an terminal pentru examenul de bacalaureat. În acest sens, câțiva distinși profesori, printr-un gest sfânt de dăruire lui Dumnezeu și copiilor, fac posibilă această activitate în mod gratuit. Am început deja pregătirea la două discipline, la limba și literatura română cu doamna profesoară Anca Ifrim și la matematică cu domnul profesor Ciprian Apetrei, urmând să începem cursurile la limba franceză cu doamna profesor Nicoleta Chiponcă și la istorie cu domnul profesor Botezatu. La disciplina geografie nu avem încă pe nimeni, însă, în cel mai scurt timp posibil, vom avea un profesor și pentru această materie. Dacă vor fi solicitări din partea elevilor și părinților pentru disciplinele fizică și chimie, avem deja profesori care s-au oferit să-i pregătească în mod gratuit. Am considerat necesară această activitate pentru că există copii care întâmpină dificultăți la promovarea examenului de bacalaureat și cred că și Biserica trebuie să-i ajute. La Centrul catehetic al bisericii noastre avem toate condițiile pentru susținerea unui asemenea program, atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Dorim să aducem prin aceasta o bucurie elevilor și părinților lor, dar și să ne facem datoria în fața lui Dumnezeu, prin implicarea noastră în mod direct în viața acestor tineri, care peste ani poate își vor aminti că Biserica nu i-a lăsat la greu”.

Inițiativa părintelui protopop Lucian Leonte de a-i ajuta pe elevii botoșăneni să promoveze examenul de bacalaureat se bucură de un real succes, în jur de 30 de tineri urmând a participa săptămânal la fiecare modul de pregătire.

Comentarii Facebook


Știri recente