Mediaș | Numeroși credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată de IPS Laurențiu

Numeroși credincioși au participat duminică, 21 mai 2017, la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu în Catedrala Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Mediaș.

Din sobor au făcut parte protopopul de Mediaș și parohul bisericii, Ovidiu Găban, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

În cadrul slujbei, diaconul Florin Nicolae Bălășcuță a fost hirotonit preot pentru Parohia Apoldu de Jos, județul Sibiu. Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Achim Sărășan de la catedrala medieșeană, care a prezentat viața Sfinților Împărați Constantin și Elena.

La final, Mitropolitul Ardealului a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat înțelesul duhovnicesc al evangheliei citite în Duminica a 6-a după Rusalii.

Mântuitorul a făcut tină și i-a uns ochii orbului. A făcut o intervenție asemenea celei pe care Dumnezeu a făcut-o la crearea omului, pentru că pe celelalte făpturi le-a creat Dumnezeu prin cuvânt, însă pe om l-a făcut cu mâna Sa, după Chipul Său, oferindu-i șansa să ajungă la Asemănarea Sa, a spus Înaltpreasfinția Sa.


În aceeași zi, ierarhul a vizitat Parohia Motiș, Protopopiatul Mediaș, județul Sibiu, unde a oficiat o slujbă de mulțumire și a sfințit Capela Adormirea Maicii Domnului amenajată la demisolul bisericii parohiale.

Părintele Mitropolit i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți și  a oferit un act de cinstire preotului paroh, Lucian Pușcă, Consiliului și Adunării parohiale, Primăriei Valea Viilor și binefăcătorilor lăcașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…