Meciul care a început cu „Tatăl nostru”: Legendele fotbalului românesc au jucat la Oradea pentru Mihai Neșu

Aproape 9.000 persoane au rostit rugăciunea „Tatăl nostru” împreună cu Pr. Nicolae Tănase în deschiderea meciului de sâmbătă în care au evoluat jucători consacrați ai fotbalului românesc pentru susținerea lui Mihai Neșu și a fundației sale caritabile. 

La evenimentul intitulat „Uniţi pentru Mihai” au participat Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, alături de fiii lor, dar și Bogdan Stelea, Cosmin Contra, Adrian Ilie și alții.

Mihai Neșu
Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu la Evenimentul „Uniți pentru Mihai”. ©ebihoreanul

Invitaţii speciali au fost copiii care beneficiază de sprijin prin intermediul Fundaţiei Mihai Neșu. Jucătorii au făcut cunoștință și s-au fotografiat cu beneficiarii și cu părinții lor.

Mihai Neșu
Mihai Neșu împreună cu copiii sprijiniți de fundația sa. ©ebihoreanul

„Lumea fotbalului își arată și partea umană în această zi”, a declarat Gică Popescu pentru Digi Sport.

Mihai Neșu a fost foarte emoționat și le-a mulțumit foștilor colegi pentru susținere:

„E foarte emoţionant! N-am crezut că o să-mi mai văd foştii colegi, pe toţi odată, uniţi. Le mulţumesc pentru că şi-au rupt din vacanţă pentru a fi aici. Vă mulţumesc tuturor pentru că sunteţi aici. Cu greu îmi găsesc cuvintele, sunt foarte emoţionat”, a spus Neșu, la conferința de presă.

Meciul s-a derulat sub forma unui triunghiular între echipele Generația de Aur a Naționalei României, UEFAntasticii Stelei şi Prietenii lui Mihai Neşu. S-au jucat, începând cu ora 16:00, 3 meciuri a câte 30 minute fiecare.

Triunghiularul de pe stadionul „Iuliu Bodola” a fost câştigat de Generația de Aur, care şi-a învins ambele adversare.

Mihai Neșu
Mihai Neșu și Victor Pițurcă. ©ebihoreanul

După meci, evenimentul a continuat cu Gala „Uniți pentru Mihai”. Aceasta a constat într-un dineu și o licitație la care s-au strâns câteva sute de mii de lei pentru Fundația Mihai Neșu și pentru tratamentul fostului fotbalist.

Gala „Uniți pentru Mihai”

Principalii organizatori ai Galei „Uniți pentru Mihai”, aflată la a doua ediție, sunt fotbalistul George Ogăraru și soția sa, Andreea.

În cadrul Fundației Mihai Neșu, care sprijină copiii cu dizabilități și boli cronice din România, au loc în permanență activități, dar o dată la doi ani este organizată această Gală în cadrul căreia accentul cade pe sprijinul acordat lui Mihai Neșu, întrucât tratamentele lui sunt foarte costisitoare.

Potrivit organizatorilor, credința lui Mihai Neșu și exemplul său sunt valorile oferite în schimb celor care îl susțin prin donații, prin cumpărarea de bilete, tricouri, calendare ș.a.

„Rugăciunea este pentru Mihai principalul medicament”, a declarat pentru Agenția de știri Basilica Andreea Ogăraru. „El își lasă toată nădejdea în Dumnezeu și de acolo așteaptă tot ajutorul pentru că medicina în momentul de față nu poate să-i rezolve problemele”.

Tot de la organizatorii Galei am aflat că Sfântul la care se roagă foarte mult fostul fotbalist Mihai Neșu este Cuviosul Serafim de Virița. Mai multe detalii despre viața acestuia puteți afla pe site-ul pe care i l-a dedicat Mihai Neșu Sfântului Serafim de Virița.

Fundația Mihai Neșu

Fundația Mihai Neșu se adresează copiilor care au dizabilități locomotorii sau suferă de boli cronice și a fost înființată în 2011.

Pe lângă numeroasele campanii derulate, începând cu 2015, Fundația a deschis Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități „Sfântul Nectarie” din Oradea, unde Mihai Neșu se implică personal prin realizarea de grafică și montaje video, prin idei de proiecte, dar și prin susțineri de prezentări.

Urmând modelul vasiliadelor (primele spitale creștine înființate de Sf. Vasile cel Mare), Mihai Neșu dorește extinderea proiectului și înființarea unui centru de recuperare de mari dimensiuni în care să poată fi tratate sute de persoane.


Citește și: Orice întâlnire cu Mihai Neșu este o lecție de viață – PS Sofronie


Mihai Neșu este un fost internațional român care și-a încheiat cariera fotbalistică la 28 de ani în urma unui accident petrecut la antrenamentul echipei FC Utrecht din data de 10 mai 2011, când și-a fracturat o vertebră cervicală ce l-a lăsat paralizat de la umeri în jos.

Foto credit: ebihoreanul.ro

Comentarii Facebook


Știri recente