Mărturii și evocări din lagăre și închisori. 30 de interviuri cu deținuți politici din perioada comunistă

La Editura Trinitas a Patriarhiei Române a apărut lucrarea „Mărturii și evocări din lagăre și închisori. 30 de ani de la căderea comunismului în România marcați prin interviuri cu 30 de deținuți politici din perioada comunistă”.

Anul 2017 în Patriarhia Română a fost declarat „Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”.

Interviurile cuprinse în acest volum au fost realizate de diac. Dumitru Bogdan Bădiță, producător general în cadrul televiziunii Trinitas TV.

Majoritatea au fost difuzate în cadrul emisiunii Mărturii și evocări, iar o parte au fost incluse în filmul documentar Mărturisitori ai ortodoxiei în temnițele comuniste.

Mărturiile foștilor deținuți politici, date în interviuri sau publicate în reviste și cărți, scot în lumina adevărului fapte greu de imaginat, o istorie pe care avem obligația să o cunoaștem.

Sute de preoți grupați în brigăzi au fost duși la muncă silnică în lagărele din Delta Dunării și la Canalul Dunăre – Marea Neagră.

Pentru a rezista în iadul carceral comunist, mulți deținuți au folosit cea mai puternică modalitate de rezistență: rugăciunea.

Astfel, în închisorile și lagărele de muncă, deținuții și-au găsit un aliat comun: nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu.

Asemeni mucenicilor primelor veacuri creștine, unii foști deținuți au apărat, cu demnitate, curaj și viață sfântă, Biserica.

Cartea este însoțită de DVD-ul „Mărturisitori ai Ortodoxiei în temnițele comuniste”.

Poți răsfoi volumul aici.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente