Mărțișor tradițional dăruit de copii la Parohia Teșila I

Printre activitățile desfășurate împreună cu copiii și tinerii de la Parohia Teșila I din cadrul Protoieriei Câmpina, se numără și activitatea creativă dedicată confecționării mărțișoarelor tradiționale cu ocazia sărbătorilor de primăvară închinate în special mamelor.

Astfel, toate creștinele care au participat astăzi, 2 martie 2014, la Sfânta Liturghie, au primit un frumos mărțișor prin care tinerii parohiei noastre și-au exprimat respectul și sentimentul de prețuire față de persoanele feminine care sunt cinstite în mod deosebit în luna martie.

Mărțișoarele au fost realizate în cadrul întâlnirilor săptămânale din luna februarie și fiecare copil s-a străduit să contureze modelele cât mai interesant și provocator. Într-adevăr, mărțișoarele din acest an au fost diferite cu totul față de cele din anii trecuți; deosebirea și specificitatea mărțișoarelor sunt evidențiate prin florile naturale uscate care au fost atașate în mod potrivit, artistic și simbolic.

O parte dintre mărțișoare le-am expus la panoul din pridvorul bisericii unde am realizat o expoziție cu vânzare sub genericul „cumperi un mărțișor și implementăm proiecte noi”, a declarat părintele coslujitor Răzvan-George Topală, organizator al proiectelor cu copiii la Parohia Teșila I, Valea Doftanei.

Comentarii Facebook


Știri recente