Mărțișoare pentru doamnele internate în spital, la Mediaș

Pentru a continua tradiția din anii precedenți, copiii beneficiari ai proiectelor educative implementate la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfinții Ardeleni”, de la Cimitirul Ortodox al Municipiului Mediaș, au participat la atelierele de creație organizate la început de primăvară în lăcașul de cult, informează „Ziarul Lumina”.

Atelierele de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfinții Ardeleni” din Mediaș au loc sub coordonarea preotului Flaviu Fleșer de la biserica amintită. Astfel, grupul format din 13 copii a confecționat mărțișoare și obiecte specifice lunii martie, pentru a marca sărbătoarea primăverii și, mai ales, pentru a aduce o mică bucurie mamelor, bunicilor și surorilor.

Alături de preotul paroh, atelierele au fost conduse și de câțiva voluntari inimoși, dornici să îi învețe pe copii tainele confecționării acestor minunate simboluri ale noului anotimp.

„Proiectul nostru a venit și din dorința de a participa la un nou concurs organizat la nivel național de Patriarhia Română și intitulat „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”. Totodată am căutat să aducem și o rază de bucurie oamenilor aflați în suferință, și nu numai. La atelierele noastre, copilașii au reușit să confecționeze peste 150 de mărțișoare”, ne-a spus părintele Flaviu Fleșer.

Daruri oferite bolnavilor din oraș

Mărțișoarele confecționate de copilașii de la biserica medieșeană au fost oferite, la sfârșitul săptămânii trecute, doamnelor internate în Unitatea de Asistență Medico-Socială din municipiu. Copiii și însoțitorii lor le-au urat un post binecuvântat și le-au îndrumat să se apropie, în această perioadă deosebită din an, de Sfintele Taine, aducând în discuție contextul anului Euharistic proclamat în Patriarhia Română.

Copiii s-au arătat interesați de tema Sfintei Spovedanii și a Sfintei Euharistii propuse spre discuție în acest an la întâlnirile de la nivel parohial, eparhial sau național.

În Duminica lăsatului de sec pentru Postul Mare, toate credincioasele participante la Sfânta Liturghie oficiată în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfinții Ardeleni” au primit mățișoare din partea copiilor, împreună cu urările de bine.

Comentarii Facebook


Știri recente