Mărțișoare pentru creștinii nevoiași

Între cele mai de seamă preocupări ale Fundației „Cuvântul care zidește”, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, aflate în derulare în decursul acestei perioade, se numără pregătirea campaniei umanitare „Dar cu drag de mărțișor”. Toate mărțișoarele sunt realizate manual prin osteneala voluntarilor, elevi și profesori de toate vârstele, apropiați ai ONG-ului, informează „Ziarul Lumina”.

Zeci de voluntari ai Fundației „Cuvântul care zidește” au început lucrul pentru campania umanitară „Dar cu drag de mărțișor”, care va fi lansată la sfârșitul acestei luni. Pentru această acțiune, în fiecare zi, elevii sau profesorii implicați în derularea proiectului ajung la sediul fundației, unde creează mărțișoare din lut, pe care le pictează, astfel încât acestea să fie depuse spre vânzare, în scopuri caritabile.

Voluntari de toate vârstele

Lidia Done-Anghel are 6 ani și alături de sora ei mai mare cu doi ani, Carina, sunt printre voluntarii care au ales să întindă o mână de ajutor celor care au nevoie de sprijin. De câte ori găsesc timp, după programul de la școală, cele două surioare petrec câteva ore bune la fundație, modelând lutul și colorându-l în cele mai alese modele. Cele două fetițe spun că această experiență este nouă pentru ele și că se bucură că gestul lor le va fi de folos copiilor neajutorați. „Am colorat fluturași, flori, copaci, în culori cât mai deschise, mai vii. Îmi place să pictez. O să vin aici ori de câte ori sunt mai liberă”, a spus Carina.

Reprezentanții Fundației „Cuvântul care zidește” spun că această campanie se desfășoară an de an și că suma obținută din vânzarea mărțișoarelor va fi folosită pentru sprijinirea unei persoane aflate în dificultate. De asemenea, o parte din banii adunați în urma campaniei va fi utilizată pentru continuarea lucrărilor de pictură a saloanelor de la Secția de chirurgie pediatrică a Spitalului Județean de Urgență, realizate de un grup de voluntari, coordonați de prof. Cătălin Ostroveanu. „Campania noastră s-a statornicit de câțiva ani în tradiția fundației. Ne bucurăm de sprijinul copiilor voluntari și al cadrelor didactice care au răspuns de fiecare dată apelului nostru. Până la acest moment ni s-au alăturat copii de la Colegiul Național «Elena Cuza», Colegiul Național «Frații Buzești», Școala Gimnazială «Nicolae Bălcescu», Școala Gimnazială «Sfântul Gheorghe» și Școala Nr. 36 și sperăm că și în a doua etapă a campaniei, cea în care vom distribui mărțișoarele lucrate, ni se vor alătura și alte unități de învățământ”, a precizat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundației „Cuvântul care zidește”.

Comentarii Facebook


Știri recente