Marți va începe în Grecia un simpozion internațional dedicat problemelor de mediu

„O Attică verde pentru un mediu sustenabil. Păstrarea planetei și protejarea poporului ei” se intitulează evenimentul care va începe marți. 

Simpozionul organizat de Patriarhia Ecumenică, împreună cu administrația Regiunii Attica, va avea loc în Insulele Saronice, Grecia, în perioada 5-8 iunie 2018 şi va reuni teologi, oameni de știință, lideri politici, precum și activiști pe probleme de mediu și jurnaliști din întreaga lume.

Participanții vor analiza problemele de mediu presante ale regiunii, examinând conexiunile dintre ecologie și economie, în special în contextul provocărilor sociale și de mediu ugente ale timpului nostru.

Comitetul organizatoric al simpozionului este format din:

  • Arhid. John Chryssavgis, Patriarhia Ecumenică;
  • Kosmas Papachrysovergis, Regiunea Attica;
  • Nicholas Anton – secretarul simpozionului;
  • Eleni Tserezole;
  • Christos Karamanos.

Patriarhul Ecumenic despre criza ecologică

În mesajul prin care anunța evenimentul, Patriarhul Ecumenic a subliniat aspecte legate de necesitatea protecţiei mediului înconjurător şi a făcut referire la criza ecologică globală.

Sanctitatea Sa Bartolomeu, supranumit Patriarhul verde pentru desele sale intervenţii pe teme ecologice, a semnalat activitatea de pionierat a Patriarhiei Ecumenice concretizată în „diverse iniţiative cu caracter internaţional, interdisciplinar şi interreligios privind sustenabilitatea mediului înconjurător”.

Sanctitatea Sa a evidenţiat numeroasele simpozioane, seminarii și summit-uri organizate de Patriarhia Ecumenică în acest sens, prin care a inspirat şi motivat teologi și oameni de știință, lideri politici și de afaceri, precum și activiști și jurnaliști din întreaga lume.

Faptul că Patriarhia Ecumenică a fost direct implicată în procesul care a condus la ratificarea acordului istoric de la Paris, adoptat în 2015 este un alt aspect important evidenţiat de Patriarhul Bartolomeu.

„Scopul nostru este să afirmăm un răspuns comun la criza ecologică, în acelaşi timp pledând pentru o planetă durabilă ca o moștenire sacră pentru toți oamenii și în special pentru copiii noștri”, a conchis Sanctitatea Sa.


Citeşte şi: 20 de citate ale Patriarhului Ecumenic despre creaţie şi criza ecologică


Acordul de la Paris este un acord global privind schimbările climatice la care s-a ajuns în 12 decembrie 2015, la Paris. Acordul prezintă un plan de acțiune pentru limitarea încălzirii globale „mult sub” 2 °C. Acesta vizează perioada cu începere din 2020.

Foto credit: fanarion.blogspot.com

Comentarii Facebook


Știri recente