Marşul pentru viaţă, organizat la Arad

Prin participarea la marşul pentru viaţă, la Arad, creştinii doresc să afirme cu tărie sfinţenia şi inviolabilitatea vieţii în toate ipostazele ei, inclusiv în cele mai dezavantajate, ca dar veşnic al lui Dumnezeu. Arhiepiscopia Aradului, asociaţiile creştine, implicate în proiect, organizaţiile pro-vita şi pro-familia lansează un nou apel tuturor oamenilor de bunăvoinţă de a organiza şi participa, în data de 21 martie 2015, ora 12 (Piaţa Avram Iancu), marşul pentru viaţă în municipiul Arad, după cum ne-a precizat Arhim. Teofan Mada, vicar-administrativ.

Pe un fond cultural caracterizat de eclipsa sensului vieţii, în care s-a atenuat mult percepţia comună a gravităţii morale a avortului şi a altor forme de atentate împotriva vieţii umane, se cere de la medici o tărie specială pentru a continua să afirme că avortul nu rezolvă nimic, ci ucide copilul, distruge femeia şi orbeşte conştiinţa tatălui copilului, ruinând, adesea, viaţa familiară.

Totuşi, această misiune nu se referă numai la profesiunea medicală şi la lucrătorii sanitari. Este necesar ca întreaga societate să fie în apărarea dreptului la viaţă al celui zămislit şi a adevăratului bine al femeii, care niciodată, în nici o circumstanţă, nu va putea găsi realizare în alegerea avortului. La fel va fi necesar de a nu lipsi ajutoarele necesare pentru femeile care, din păcate au recurs deja la avort, acum experimentează toată drama lui morală şi existenţială. Sunt multiple iniţiativele, la nivelul oraşului Arad, de voluntariat, care oferă sprijin psihologic şi spiritual, pentru o recuperare umană deplină. Solidaritatea comunităţii creştine nu poate renunţa la acest tip de coresponsabilitate.

Comentarii Facebook


Știri recente