„Marșul pentru viață” la Giurgiu

La 21 martie 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în municipiul Giurgiu a avut loc ,,Marșul pentru viață 2015”. Evenimentul a fost organizat de către Liga Tinerilor Creștin Ortodocși, filiala Giurgiu în colaborare cu Parohia „Buna Vestire”, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

Acțiunea s-a desfășurat simultan în peste 70 de orașe din țară și a avut ca scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la sacralitate vieții și a fiecărei persoane umane încă din pântecele mamei sale. Ziua de 21 martie a fost aleasă special, deoarece această dată a fost declarată Ziua Internațională a persoanelor cu Sindrom Down.

La Biserica ,,Buna Vestire” manifestările dedicate acestui eveniment au debutat cu Slujba Acatistului Bunei Vestiri, săvârșită de un sobor de preoți și diaconi. La final, Preacuviosul Părinte Protos. Dr. Teodor Șerban, Secretar Eparhial și Stareț al Mănăstirii Sf. Ioan Rusul a vorbit despre viața ca dar al lui Dumnezeu și despre responsabilitatea fiecărui creștin de a o proteja atât pe a lui, cât și pe a semenilor, dar mai ales a pruncilor, indiferent de alte criterii: etnie, gen, religie, stare de sănătate sau stare de dezvoltare. Acest eveniment, a continuat Preacuvioșia Sa, dorește să evidențienze creșterea alarmantă a numărului avorturilor în țara noastră, în fiecare zi fiind efectuate aproximativ 400 de întreruperi de sarcină.

A avut loc un concurs de desene pe asfalt la care au participat mai mulți elevi coordonați de Doamna prof. Petra Șerbănescu. Apoi au fost premiați câștigătorii concursului, dar și toți cei implicați în organizarea evenimentului ,,Marșul pentru viață – 2015”, membrii Ligii Tinerilor Creștin Ortodocși, tinerii voluntari și elevi de la Colegiul Național „Ion Maiorescu” din mun. Giurgiu.

Comentarii Facebook


Știri recente