„Marşul pentru Viaţă“ la Cluj-Napoca şi Bistriţa

Aproape două mii de clujeni de toate confesiunile au spus „Da!“ vieţii şi s-au rugat pentru încetarea avortului, cu trei zile înainte de sărbătoarea Bunei Vestiri. De asemenea, pentru al treilea an consecutiv, bistriţenii au spus în număr mare „Stop!“ avortului prin participarea la „Marşul pentru Viaţă“ organizat în municipiul Bistriţa, informează „Ziarul Lumina”.

La Cluj-Napoca, ierarhi, preoţi, tineri teologi, familii, viitoare mame, părinţi şi bunici, împreună cu nepoţii lor, s-au întâlnit sâmbătă, 21 martie, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca pentru a transmite întregii comunităţi clujene că viaţa este un dar de la Dumnezeu.

Majoritatea participantilor la „Marşul pentru Viaţă“ au venit cu baloane colorate şi pancarte cu mesaje pro viaţă, cu speranţa că împreună, prin rugăciune, vor reuşi să oprească acest fenomen care distruge societatea.

Au luat parte la acţiune reprezentanţii tuturor cultelor din oraş, care au transmis mesaje de încurajare şi i-au îndrumat pe cei prezenţi să se roage pentru încetarea avorturilor, în condiţiile în care zilnic în România se fac peste 400 de întreruperi de sarcină.

Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a adus în atenţia clujenilor problema semnalată de sociologi şi anume scăderea numărului de naşteri în România, pledând în acelaşi timp pentru viaţă şi pentru valorile familiei creştine.

„Acţiunea noastră nu este împotriva cuiva, ci este pentru ceva! Cea mai importantă slujbă creştină este cea de la Paşti, şi în pericopa evanghelică ce se citeşte la Paşti îl auzim pe Sfântul Ioan Teologul zicând: «La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul. Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut». El este viaţa! Acesta este lucrul important: Hristos este viaţa! Tot în Evanghelia după Ioan, în capitolul 15, de data aceasta o spune chiar Domnul Iisus Hristos: «Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa». De la el vine Viaţa, iar moartea vine din altă parte, şi realizăm astfel de ce ne-am adunat astăzi aici“, a spus ierarhul.

Preasfinţitul Florentin Chrihălmeanu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a venit însoţit de enoriaşii şi preoţii ce au fost prezenţi în această dimineaţă la slujbă la Catedrala „Schimbarea la Faţă“. Potrivit ierarhului, „viaţa are o origine sacră. Omul nu este stăpânul vieţii. Omul poate apăra sau distruge viaţa, este o alegere care ţine de discernământul său personal“.

Inedită, în acest an, a fost prezenţa coordonatorului internaţional al Campaniei „40 de zile Pentru Viaţă“, Robert Colquhoun, venit special din Marea Britanie pentru a promova valorile familiei creştine.

„Mesajul meu pentru voi astăzi este să vă rugaţi lui Dumnezeu pentru a vă spune ce puteţi face voi pentru oprirea avorturilor din Cluj-Napoca“, a spus Robert Colquhoun. După discursurile reprezentanţilor cultelor religioase şi după un scurt moment de rugăciune, cei prezenţi au pornit în marş prin centrul oraşului.

„Marşul pentru Viaţă“ la Cluj-Napoca este o iniţiativă a mai multor organizaţii laice şi religioase, printre care şi ASCOR Cluj, care s-au unit în dorinţa de a promova viaţa. Anul acesta evenimentul a avut loc simultan în peste 60 de oraşe din România.

„Marşul pentru viaţă“ la Bistriţa

Pentru al treilea an consecutiv, bistriţenii au spus în număr mare „Stop!“ avortului prin participarea la „Marşul pentru Viaţă“ organizat sâmbătă, 21 martie. În municipiul Bistriţa, evenimentul a debutat la sediul Protopopiatului Bistriţa unde participanţii s-au rugat împreună şi au primit îndemnuri de la protopopul Alexandru Vidican. De aici, ei au pornit în marş prin centrul oraşului, pe traseul pietonalul „Liviu Rebreanu“ – Piaţa Centrală – str. „Gheorghe Şincai“ – Bd-ul „Independenţei“, oprindu-se la Biserica „Sfânta Ana“ de la Big, unde s-a oficiat o slujbă de Parastas.

„Marşul pentru Viaţă“ a fost organizat la Bistriţa pentru al treilea an consecutiv de Protopopiatul Ortodox Bistriţa, Asociaţia „Filantropia Ortodoxă“, Asociaţia Tinerilor Ortoocşi Beclean – Năsăud – Bistriţa, Asociaţia Culturală „Sfântul Pahomie de la Gledin“ şi Asociaţia „Impact“ Bistriţa.

Comentarii Facebook


Știri recente