”Marșul național pentru viață” la Ploiești

”Marșul național pentru viață”, ce a avut loc în peste 70 de orașe din țară și din Republica Moldova, s-a desfășurat pe 28 martie și la Ploiești, unde participanții nu s-au lăsat intimidați de ploaia năpraznică și au mărșăluit pe traseul cuprins între Gara de Sud și Biserica “Sfântul Vasile”.

Marșul a fost organizat de către Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (A.S.C.O.R.) – filiala Ploiești, cu concursul Asociației „Pro Vita” Ploiești , a Asociației „Studenți pentru viață” București, a Ligii Tinerilor Creştini Ortodocşi Români (L.T.C.O.R.) – filiala Blejoi, a Arhiepiscopiei București – Protoieria Nord și Sud Ploiești, a Colegiului Tehnic „Toma N. Socolescu”, cât și cu ajutorul credincioșilor.

„Sperăm că acest marș, la care au participat mulți oameni receptivi și implicați, să atragă atenția asupra faptului că un copil de câteva săptămâni este la fel de important și vulnerabil ca un copil de câțiva ani, precum și a importanței susținerii mamelor înainte și după naștere”, a precizat Pîrvu Dragoș Gabriel din cadru A.S.C.O.R. Ploiești

Participanții au mers pașnic, purtând icoane și pancarte cu mesaje precum: “Viața începe în momentul concepției”, “Bărbații adevărați aleg viața”, “Avortul – o crimă împotriva națiunii române”, “Avortul oprește o inimă și zdrobește alta”, “Viața este primul drept al omului”, “La 21 de zile de la concepție, inima mea deja bate”.

Comentarii Facebook


Știri recente