Marea Britanie a comandat un studiu global referitor la persecuţiile creştinilor

Marea Britanie a comandat un studiu independent referitor la persecuţiile care îi vizează pe creştini pentru a descoperi paşi concreţi prin care îi poate susţine pe practicanţii acestei religii care a fost vizată de o creştere dramatică a violenţelor la nivel mondial, a anunţat Reuters.

Persecuţiile împotriva creştinilor sunt mai grave decât în orice moment al istoriei, iar în mai multe cazuri genocidul şi alte crime împotriva umanităţii dovedesc faptul că Bisericile din anumite regiuni se află în faţa pericolului de a fi exterminate.

Afirmaţiile sunt sprijinite de un raport al fundaţiei catolice Aid to the Church In Need emis în data de 12 octombrie 2017, dar şi de un studiu întreprins anul trecut de Organizația Open Doors USA.

Rapoartele au scos la iveală faptul că, numai în 2016, peste 215 milioane de creştini au avut de suferit pentru convingerile lor religioase.

Anul trecut, în medie, 250 de creştini au fost ucişi lunar din cauza credinţei lor, potrivit Reuters.

„Foarte des persecutarea creştinilor este un semnal timpuriu de alertă privind persecutarea oricărei minorităţi”, a precizat ministrul de externe Jeremy Hunt într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Ministrul Jeremy Hunt. Foto credit: Reuters

Ministrul a declarat că i-a cerut episcopului Philip Mounstephen de Truro să analizeze „cum poate răspunde mai bine guvernul britanic la plaga persecuţiei creştinilor în întreaga lume”.

„Putem şi trebuie să facem mai mult”, a declarat ministrul Jeremy Hunt.

Studiul va întocmi o hartă cu persecuţiile care îi vizează pe creştini în ţări cheie din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, va analiza sprijinul britanic şi va recomanda un răspuns politic comprehensiv, a precizat guvernul de la Londra.

Persecuțiile au crescut de la an la an, după ce în 2013 se anunța dublarea victimelor persecuțiilor creștinilor față de 2012, iar 2014 și 2015 au fost anunțați în presă drept cei mai sângeroși ani pentru creștini.

În ultimii 14 ani topul celor de la Open Doors USA are pe primul loc Coreea de Nord, unde zeci de mii de oameni suferă pentru credința în Iisus Hristos.

Foto credit: Voices from Russia website

Comentarii Facebook


Știri recente