Mare bucurie pentru comunitatea din Verona

Joi, 05 aprilie 2012, s-a semnat la Verona, între Statul Român și Primăria orașului Verona (Italia), actul de vânzare-cumpărare a terenului (5100 m²) pe care va fi construită biserica Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din localitate, informează Departamentul de informare și mass media al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Din partea Statului Român a semnat Domnul Radu Dobre, Consulul Român din Trieste, iar din partea Primăriei din Verona a semnat Domnul Flavio Tosi, primarul orașului.

Din partea Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a fost prezent P. Cuv. Pr Protosinghel Atanasie, vicarul eparhial, la care s-au alăturat Pr. Gabor Codrea, Protopop al protopopiatului de Triveneto 2 (Sud-Vest) și Paroh la Verona, precum și alți preoți din parohiile ortodoxe române învecinate.

Istoria terenului începe acum patru ani când Pr. Gabor Codrea, parohul Parohiei Ortodoxe Române din Verona, s-a adresat primăriei din Verona pentru a putea avea un loc potrivit pentru construcția unei biserici pe seama comunității ortodoxe a românilor și basarabenilor din localitate care numără, doar în oraș, peste 8000 de persoane.

Primăria orașului Verona a răspuns prompt la cererea comunității, venind cu propunerea ca terenul să se achiziționeze de către Statului Român, pe seama Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (nerecunoscută juridic la acea vreme), respectiv pe seama Parohiei Ortodoxe Române din Verona care a asigurat integral suma necesară pentru achiziționarea terenului și pentru cheltuielile notariale (la care se adaugă și sprijinul altor câtorva parohii ortodoxe românești din Italia).

După trecerea în proprietatea Statului Român a terenului pentru biserica din Verona, acesta va fi donat Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, pe seama Parohiei ortodoxe de la Verona, păstorită de PC. Pr. Protopop Gabor Codrea.

După trei ani de demersuri juridice complexe, comunitatea ortodoxă românească din Verona își vede astăzi împlinit visul de a avea un teren pe care să ridice o biserică și un centrul pastoral, social și cultural, spre folosul miilor de copii și de adulți care o constituie.

Comentarii Facebook


Știri recente