Manualele pentru învăţământul universitar sunt o prioritate pentru decanii de teologie

Decanii Facultăţilor de Teologie din Patriarhia Română au discutat miercuri la Timişoara despre manualele destinate învăţământului teologic universitar.

Publicarea cât mai rapidă a acestor manuale aflate în lucru este o necesitate, au remarcat decanii prezenţi în oraşul de pe Bega.

Pe lângă acest subiect, au fost stabilite aspecte organizatorice cu privire la cel de-al IX-lea Congres Naţional al Facultăţilor de Teologie Ortodoxă din cuprinsul Patriarhiei Române.

Moderatorul lucrărilor a fost pr. prof. Ioan Moldoveanu, Decanul FTOUB şi preşedintele colegiului.

Din partea Sectorului Teologic Educațional al Administrației Patriarhale au participat pr. Nicuşor Beldiman, consilier patriarhal, și Adrian Lemeni, consilier patriarhal onorific.

În partea a doua a zilei participanții la colegiu au efectuat o vizită la sediul Facultății de Teologie din Timișoara, care se află în restaurare.

Colegiul se va încheia joi, 17 octombrie 2019, informează Mitropolia Banatului.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…