Manifestări interdisciplinare pe teme de psihologie și psihoterapie, la Arad

La Arad vor avea loc, în perioada 23 – 29 mai 2016, mai multe manifestări publice dedicate valențelor terapeutice ale spiritualității ortodoxe și direcțiilor principale în dezvoltarea psihologiei umane.

După cum a precizat Părintele Arhim. Teofan Mada, vicar administrativ eparhial, invitatul special al acestor evenimente psiho-pedagogice este Părintele Meletios Zaharopoulos Charalampos din Grecia. Părintele Meletie este cunoscut în Europa pentru activitatea sa de psihologie și psihoterapie pastorală, fiind membru al Asociației Elene de Terapie și al Asociației Europene de Terapie a Familiei (European Family Therapy Association – EFTA).

În cadrul întâlnirilor cu tinerii arădeni ce se vor desfășura sub genericul „Pentru o viață plină de sens”, Părintele Meletie va purta dialoguri cu elevii și elevele arădene și cu familiile acestora. Nu vor lipsi dialogurile cu studenții, precum și vizitarea parohiilor din municipiul Arad. În cadrul manifestărilor interdisciplinare de la Arad, marți, 24 mai 2016, la Sala „Regele Ferdinand” a Primăriei Aradului, se va desfășura începând cu ora 19:00, o conferință publică cu titlul: „Iubire, mituri și realități”.

* * *

Părintele Meletie are studii universitare și postuniversitare de teologie (Institut de Théologie Orthodoxe Saint-Serge, Institut Catholique de Paris), de psihologie (Institut de Psychologie, Université Sorbonne Paris Cité), de istorie a religiilor (École Pratique des Hautes Études) și de psihoterapie familială sistemică (Universitatea din Atena). A fost hirotonit preot de mitropolitul Anthony (Bloom) of Sourozh la Cambridge (Anglia), unde a desfășurat o activitate didactică și pastorală timp de mai mulți ani, până la revenirea sa în Grecia, unde coordonează cu mult succes „Centrul de îngrijire și terapie pentru familii”, specializându-se în psihoterapia de grup. De asemenea, Părintele Meletie este preocupat de pastorația și educația tineretului, precum și de formarea permanentă a preoților. Activitatea sa pastoral-misionară de excepție în Grecia, este întregită de activitatea sa științifică de psihologie și psihoterapie în Atena.

Comentarii Facebook


Știri recente

400 de ani de la nașterea Sf. Ier. Dosoftei: Simpozion dedicat întemeietorului poeziei românești și al limbii române în cult

Arhiepiscopia Iașilor, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași și Institutul de Cercetări Interdisciplinare al Universității „Al.I. Cuza” din Iași organizează, în perioada 12-13 decembrie, Simpozionul Internațional „Sfântul Ierarh Dosoftei, Mitropolitul Moldovei. 400 ani…