Manifestare cultural-educativă pentru tinerii și copiii din Glimboca, Caraș Severin

Căminul cultural din localitatea cărășeană Glimboca a găzduit, sâmbătă, 22 februarie, un eveniment cultural-educativ destinat elevilor Școlii Generale cu clasele I-VIII din localitate. Manifestarea a fost susținută de către membrii Centrului de Voluntariat al Episcopiei Caransebeșului, coordonat de prof. Petrișor Rada, și s-a bucurat de prezența a peste 140 de tineri și copii, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

„Ne bucurăm pentru că am fost primiți cu foarte multă căldură de către tineri și copii aici la Glimboca. Acțiunile Sectorului social-misionar al Episcopiei Caransebeșului și implicit cele ale Centrului de voluntariat se vor intensifica în perioada următoare pe Valea Bistrei, astfel încât tot mai mulți tineri, copii, vârstnici, oameni aflați în lipsuri și nevoi să beneficieze de ajutorul nostru. În după-amiaza zilei de 14 martie, alături de autoritățile locale, vom inaugura sediul Centrului de voluntariat, precum și pe cel al băncii de alimente în orașul Oțelul Roșu. Este un moment festiv la care așteptăm să participe multă lume, pentru a arăta tuturor ce înseamnă și ce presupune munca de voluntariat pe care acești tineri minunați o desfășoară sub oblăduirea Bisericii”, a arătat pr. Gabriel Gozman-Pop, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului.

Pe scenă au urcat tineri voluntari de la trupele „Credo” și „Credo Junior” care au interpretat mai multe piese de teatru. În continuare, voluntarii centrului au dăruit copiilor dulciuri și fructe, iar mai apoi Petrișor Rada a susținut o oră de fizică aplicată, în timpul căreia copiii alături de voluntari au confecționat avioane și elicoptere din hârtie.

Comentarii Facebook


Știri recente