Mănăstiriea de la Gura Dobrogei în sărbătoare

La Mănăstirea „Sfântul Dionisie cel Smerit şi Sfântul Efrem cel Nou” din județul Constanța, credincioșii au mers în procesiune cu Icoana „Maica Domnului Grabnic Ascultătoare” în jurul locașului de cult. Acest obicei a devenit o tradiție care se respectă în fiecare an, în a doua zi de Paști, informează TRINITAS TV.

În mijlocul credincioşilor a fost Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a sfinit noua raclă în care a fost aşezată o părticică din moaştele Sfântului Efrem cel Nou. Îm continuare ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară.

Înfiinţată în anul 2011, mănăstirea îl are ca ocrotitor, alături de Sfântul Dionisie cel smerit, pe Sfântul Efrem cel Nou.

Reproducerea icoanei „Maica Domnului Grabnic Ascultătoare” din Sfântul Munte Athos se află la Mănăstirea din Dobrogea de aproximativ 5 ani.

Joi, credincioşii sunt aşteptaţi în număr mare să participe la pomenirea  Sfântului Efrem cel Nou.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…