Mănăstirea Trivale din Pitești are un nou stareț

Arhiepiscopul Calinic a slujit în a doua zi de Paști la Mănăstirea Trivale din Pitești, unde l-a instalat pe noul stareț în persoana ieromonahului David Stoica de la mănăstirea argeșeană Slănic.

„Mai și coborâm de la deal la vale”, a glumit ierarhul, făcând referire la mutarea părintelui David de la Slănic, „acolo unde te întâlnești mai degrabă cu Dumnezeu în rugăciune și în sihăstrie, aici în cetate”.

Situată la jumătatea distanței dintre Câmpulung Muscel și Curtea de Argeș într-un cadru natural deosebit, Mănăstirea Slănic a fost numită de mai multe ori de IPS Calinic „Taborul din Argeș”.

Noua casă a Părintelui David va fi de acum în orașul Pitești la așezământul cu datare încă din secolul al 15-lea, rectitorit în secolul 17 de Mitropolitul Varlaam al Ungrovlahiei.

„Rog pe bunul Dumnezeu să mă întărească în această lucrare deosebită de care sigur atârnă covârștior mântuirea sufletului meu de care trebuie să fiu conștient până la moarte”, a spus la rândul său Ierom. David Stoica.

Pentru toată activitatea desfășurată la Slănic, dar și ca o încurajare în noua slujire, Părintele David a fost distins de Arhoiepiscopul Argeșului și Muscelului cu „Crucea Basarabă”.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente