Mănăstirea Topolnița va găzdui Adunarea anuală a tinerilor creștin-ortodocși mehedințeni

Mănăstirea mehedinţeană Topolniţa va găzdui duminică, 7 iunie, a V-a ediţie a Adunării tinerilor creştin-ortodocşi din Episcopia Severinului şi Strehaiei. Vechea ctitorie a Sf. Nicodim cel Sfințit de la Tismana își deschide larg porțile și oferă un spațiu sacru tuturor acelora care sunt în căutarea rugăciunii și studiului. Până și viețuitorii cinstitei chinoviei, îndrumați de părintele stareț Pavel Nicolăescu, pun mâna și ajută la buna desfășurare a activităților.

Întâlnirea este organizată de Episcopia Severinului și Strehaiei, prin sectorul Învățământ și Tineret, în colaborare cu Catedra de Religie a Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, după cum aflăm de la Cătălin Cernătescu, Redactor Ştiri Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Câteva sute de tineri, însoțiți de părinți și dascăli, își vor da întâlnire la vechea vatră monahală pentru a dezbate diverse subiecte legate de morala creștină și de raportarea lor la Dumnezeu Moderatorii discuțiilor sunt în general psihologi bine instruiți, educatori cu rezultate deosebite, duhovnici de excepție sau elite ale învățământului teologic universitar.

Manifestarea dedicată tinerilor va debuta cu Sfânta Liturghie săvârșită de către Preasfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, având alături un sobor de preoţi şi diaconi.

Înainte de deschiderea sesiunilor de discuții, tinerii vor lua parte la tradiționala agapă frățească organizată prin bunăvoința părintelui arhimandrit Pavel Nicolăescu, starețul sfintei mănăstiri.

Invitatul special de anul acesta este pr. lect. univ. dr. Ovidiu Panaite, autorul cărții Prin joc spre viață, care va realiza o introducere în tematica întâlnirii, vorbindu-le celor prezenți despre misiunea tânărului în parohie. Tema generală de anul acesta este „Tinerii în lumea traditiilor străbune „.

Manifestarea de spiritualitate îşi propune să dezvolte în rândul tinerilor mehedinţeni abilităţile de comunicare, sporirea respectului faţă de familie și față de valorile ortodoxiei și conștientizarea realităților antropologice raportate la dimensiunea duhovnicească.

Comentarii Facebook


Știri recente