Mănăstirea Sihăstria Putnei are un nou site

Zilele trecute, prezența online a locașurilor de cult românești a fost îmbogățită cu site-ul oficial al Mănăstirii Sihăstria Putnei – www.sihastriaputnei.ro.

Sistematic, pe site-ul www.sihastriaputnei.ro vor fi postate articole, materiale video, audio și foto, realizate cu ocazia diferitelor evenimente importante din viața mănăstirii, în cele 14 secțiuni: Istoria, Locașuri, Pelerinaj, Predici, Cântări, Viața în mănăstire, Sfinți ocrotitori, Cuvânt duhovnicesc, Cuvânt din Sfânta Scriptură, Oaspeți, Partituri, Cuvinte din pridvor, Recomandări, Mănăstirea noastră în presă.

„De vorbe, lumea e plină. De cuvinte purcezând din adevăratul Cuvânt, avem mare nevoie”

O secțiune foarte intersantă a site-ului este „Cuvinte din pridvor”, care a fost gândită ca un loc de întâlnire între prietenii din marea familie a Sihăstriei de la Putna, precum și ca un loc de odihnă și alinare duhovnicească, după cum a declarat, pentru mmb.ro, părintele arhimandrit Damaschin Luchian: „”Cuvinte din pridvor” se dorește a fi spațiul întâlnirii binecuvântate, prin intermediul acestui site, dintre cei care prețuiesc Sihăstria Putnei, cei au găsit în acest loc alinare și suflu nou în viață, și păstrează, într-un loc de taină, amintirea clipelor petrecute aici. Vor fi oferite, spre lectură, materiale scrise de ei, de prietenii din marea familie a Sihăstriei de la Putna, așezați unii lângă alții, dimpreună cu noi, părinții, în acest nou pridvor. Subiectele vor fi dintre cele mai diverse, de la liderul pentru ceilalți, la neuroștiință, de la elemente ale educației copiilor, la horticultură, de la sport, la rețete bune pentru un prânz sărbătoresc, de la prezentarea hobby-urilor, la gânduri și proiecte de viitor, și altele, și altele, care să facă o casă bună cu duhul acestui site, prelungire, ne dorim noi, a duhului Sihăstriei. „Flori” care le împodobesc gândurile, preocupările, și cu care ei, și noi, vrem a primi, aici, pe cei care – unii pentru prima dată – se întâlnesc cu mănăstirea noastră. „Griji” care nu se preschimbă în îngrijorare. În felurite chipuri, lumea este plină azi de vorbe. Deseori vorbe care murdăresc, sau rănesc, sau înjosesc, sau întinează. Vorbe multe, vorbe deșarte, vorbe care se spun fără a gândi, vorbe acum spuse și imediat uitate, pentru a face loc altora. Vorbe în vânt. De vorbe, lumea e plină. De cuvinte purcezând din adevăratul Cuvânt, avem mare nevoie”.

Comentarii Facebook


Știri recente