Mănăstirea Sihăstria Putnei a lansat „file de pateric” despre Părintele Proclu Nicău

Mănăstirea Sihăstria Putnei a lansat sâmbătă un volum dedicat Părintelui Proclu Nicău, la împlinirea unui an de la trecerea sa la cele veșnice.

Volumul intitulat „File de Pateric – Părintele Proclu” cuprinde mărturii sub formă de interviuri sau scrisori, în care clerici, monahi și mireni rememorează bucuria întâlnirii cu părintele Proclu, sfaturile primite sau felul minunat în care Părintele i-a ajutat să depăşească anumite momente dificile din viaţă. Volumul se încheie cu un cuvânt al Mitropolitului Ierotheos Vlachos despre viața pustnicilor.

Sâmbătă, 27 ianuarie 2018, la Mănăstirea Sihăstria Putnei a fost oficiată Sfânta Liturghie și parastasul pentru părintele Proclu, după care a avut loc lansarea volumului dedicat binecunoscutului pustnic contemporan.

Părintele Proclu Nicău a trecut la Domnul sâmbătă, 28 ianuarie 2017, la vârsta de 88 de ani. Potrivit testamentului său, părintele a fost înmormântat în cimitirul Mănăstirii Sihăstria Putnei. Slujba de înmormântare a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Foto credit: Mănăstirea Sihăstria Putnei

Comentarii Facebook


Știri recente