Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava va fi restaurată

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a anunţat miercuri că Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava va fi restaurată cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

„Obiectivul de patrimoniu, aflat pe Lista monumentelor istorice, va fi restaurat și valorificat din punct de vedere cultural și economic, pentru creșterea gradului de acces al publicului larg și al persoanelor cu diferite dizabilităţi, pentru asigurarea unor condiții optime pentru administrarea și punerea în valoare a clădirilor de patrimoniu aflate în incinta mănăstirii, precum și pentru reorganizarea și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru obștea monahală”, se precizează pe site-ul arhiepiscopiei.

Ansamblul, amplasat pe o suprafață de 16.558 mp, va beneficia de o serie de intervenții la elementele de arhitectură, bazate în special pe concluziile studiilor istorice și pe studiile tehnice preliminare privind elementele de lemn și de zidărie din piatră și cărămidă.

Durata de execuție a lucrărilor este estimată la 36 de luni.

Foto credit: Suceava News

Comentarii Facebook


Știri recente