Mănăstirea Rohia se pregătește de hram

Mănăstirea „Sfânta Ana” de la Rohia își sărbătorește hramul luni, 15 august, Adormirea Maicii Domnului. Cu acest prilej, la acest așezământ monahal au început încă de vineri manifestări religioase speciale, la ora 12:00 fiind scoasă din biserică Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, așezată în pridvorul noii biserici pentru închinarea credincioșilor. Aici va rămâne până în 15 august.

După ce vineri seara se va oficia Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu, sâmbătă 13 august, la ora 6.00, vor fi săvârșite Utrenia, Sfânta Liturghie și un Parastas, iar de la ora 18.00 Vecernia, Litia și de la ora 22.00 Miezonoptica și dezlegări.

În ajun, duminică, 14 august, slujbele vor începe dimineață la ora 8.00, seara vor continua cu Vecernia, Litia și Acatistul Maicii Domnului și un cuvânt de învățătură, urmând ca luni, 15 august, Sfânta Liturghie arhierească în ziua hramului să fie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, după cum ne informează Radio Renașterea.

Toți credincioși prezenți la hramul Mănăstirii Rohia vor primi o masă caldă din partea Parohiei Groșii Țibleșului, atât în ajun, după slujba Vecerniei, cât și în ziua Praznicului, după Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente