Mănăstirea Prislop în haine de sărbătoare

În data de 8 mai 2015, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan la Mănăstirea Prislop, judeţul Hunedoara, Sfânta Liturghie a fost oficiată, cu ocazia hramului, de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi. Din soborul de arhierei au făcut parte: Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, Preasfinţitul Părinte Daniil, Episcopul Daciei Felix şi Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

La finalul sfintei slujbe s-a pus piatra de temelie pentru construcţia noii biserici a acestui aşezământ monahal care va avea ca ocrotitor pe Sfântul Cuvios Mucenic Ştefan cel Nou, prăznuit la data de 28 noiembrie, potrivit episcopiadevei.ro.

În continuare a urmat o slujbă de pomenire pentru părintele Arsenie Boca, în cimitirul Mănăstirii Prislop.

Mănăstirea Prislop a fost întemeiată, potrivit tradiţiei, la cumpăna secolelor XIV-XV, de către Sfântul Nicodim, considerat reorganizatorul şi îndrumătorul monahismului românesc medieval. Lăcaşul de cult al mănăstirii a fost rectitorit în 1564 de domniţa Zamfira, fiica domnitorului Moise Vodă al Ţării Româneşti, fiind supus în timp mai multor renovări.

Comentarii Facebook


Știri recente