Mănăstirea Piatra Scrisă își va sărbătorii hramul

În Duminica Tuturor Sfinților, Mănăstirea Piatra Scrisă din județul Caraș-Severin își va sărbătorii hramul. Cu acest prilej Sfânta Liturghie va fi oficiată de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în foișorul de vară din incinta mănăstirii, după cum ne-a transmis Darius Herea.

„Mănăstirea aceasta reprezintă pentru călători și pelerini un izvor de bucurie și nădejde, precum și un popas de reculegere și recunoștință adusă lui Dumnezeu. Există mai multe tradiții despre acest loc, însă toate converg într-un singur punct care este recunoștința față de Dumnezeu. Din pomelnicele care vin la Sfântul Altar aflăm că rugăciunile celui ce se roagă în acest loc au fost împlinite și credincioșii își arată recunoștința față de Dumnezeu, primind putere spre a călătorii mai departe pe calea acestei vieți pământești, dar pregătindu-se în egală măsură pentru călătoria spre veșnicie”, a subliniat părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial.

Mănăstirea Piatra Scrisă a luat ființă pe un loc rânduit de Dumnezeu, deoarece tradiția locală leagă începuturile acestei mănăstiri de găsirea unei icoane zugrăvite pe stancă. Prima mențiune documentară, sigura despre Piatra Scrisă apare pe o hartă militară austriacă din anul 1788, în care pe acest loc este trecută „Stânca Sfintei Treimi”. Icoana a fost găsită în timpul lucrărilor la calea ferată ce urma să lege Caransebeșul de Orșova, ea putând fi văzută și astăzi pe stânca negricioasă. Noua biserică a mănăstirii a fost târnosită în anul 2008, de cătrePreasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, la hramul așezământului mănăstiresc.

Comentarii Facebook


Știri recente