Mănăstirea Nicula | „O casă fără icoane este în întuneric”, a spus Episcopul Macarie în deschiderea hramului din acest an

Preasfinţitul Părinte Macarie a reamintit pelerinilor aflaţi la Mănăstirea Necula că este important ca în locuinţele noastre să avem icoane la loc de cinste. „O casă fără icoane este în întuneric”, a spus ierarhul în predica rostită miercuri la mănăstirea clujeană.

Episcopul Europei de Nord a slujit în altarul de vară, fiind prima liturghie din cadrul manifestărilor liturgice prilejuite de hramul Adormirii Maicii Domnului.

Părintele Episcop vorbit despre icoana Maicii Domnului de la Nicula, pictată de părintele Luca din Iclod, în 1681.

„Cum să nu o cinstim, cum să nu ne rugăm Maicii Domnului, aici, unde icoana sa a vărsat lacrimi și pretutindeni unde sunt cinstite icoanele ei? Prin icoana Maicii Domnului suntem în raiul desfătării încă de aici, de pe pământ. De aceea, se cuvine să ne rugăm ei”.


Ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenţi să o cheme tot timpul în rugăciune pe Măicuţa Domnului.

„O chemăm în rugăciune cu alint, cu multă dragoste și sensibilitate, spunându-i MăicuțăAm venit Măicuță să te mai vedem…, pentru că avem o relație atât de minunată cu Maica noastră și ne străduim să fim fii ascultători, ca și ea să ne fie Măicuță grabnic ajutătoare”.

Alături de ierarh au slujit: exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, arhimandritul Dumitru Cobzaru, protopopul de Gherla, preotul Iulian Paul Isip, eclesiarhul Mănăstirii Nicula, protosinghelul Calinic Stupinean, precum și alți preoți invitați.

Mănăstirea Nicula. Foto credit: Radio Renaşterea.

Slujba a fost oficiată cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

Foto credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente