Hramul Mănăstirii Nicula este organizat anul acesta în condiţii de epidemie

Hramul Mănăstirii Nicula este organizat anul acesta în condiţii de epidemie pentru a proteja sănătatea pelerinilor, anunţă Arhiepiscopia Clujului.

Măsurile speciale destinate limitării răspândirii noului coronavirus au fost luate în consultare cu autoritățile județene.

Biroul de presă al Eparhiei menţionează că „din motive de siguranță sanitară în acest an nu va mai fi organizat tradiționalul pelerinaj La Nicula colo-n deal, din centrul municipiului Gherla spre Mănăstirea Nicula, din ajunul sărbătorii”.

De asemenea, pentru a evita aglomerarea din ajunul şi din ziua hramului, credincioșii sunt invitați să vină la mănăstire în zilele premegătoare sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, pentru a-i aduce cinstire și rugăciune Sfintei Fecioare.

Zilele de miercuri, joi și vineri (12, 13 și 14 august 2020) vor fi sărbătorite prin oficierea Sfintei Liturghii de Episcopul Macarie al Europei de Nord, Episcopul Petroniu al Sălajului și Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, PS Benedict Bistriţeanul.

În ajunul praznicului, de la ora 18:00, pe altarul de vară al Mânăstirii va fi oficiată slujba Vecerniei Mari și a Litiei, de către Mitropolitul Andrei, iar de la ora 22:00 icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică și va fi oficiată Slujba Utreniei și Prohodul Maicii Domnului. Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiuna icoanei, în jurul orei 01:00.

În ziua praznicului, sâmbătă, 15 august 2020, de la ora 09:00, tot la altarul de vară, Mitropolitul Andrei va oficia Sfânta Liturghie și va adresa pelerinilor un cuvânt, se mai precizează în comunicatul Biroului de presă al Arhiepiscopiei Clujului.

Programul integral al slujbelor este disponibil aici.

Pe toată perioada prezenței lor la Mănăstirea Nicula, credincioșii sunt sfătuiți să poarte mască de protecție şi să respecte măsurile de distanțare.

Foto credit: Radio Renaşterea


Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica & @BasilicaPhotos

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro!

Comentarii Facebook


Știri recente