Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași râvnă lucrarea duhovnicească și administrativă a predecesorului său.

După liturghie, ierarhul i-a înmânat bastonul, ca semn al puterii de a conduce, apoi l-a așezat în strana rezervată starețului.

Părintele Sofronie urmează la conducerea mănăstirii în locul fratelui său după trup, părintele protosinghel Cleopa Nechita, trecut la cele veșnice în ziua de 19 ianuarie 2021.

Mănăstirea Muşinoaele a fost ctitorită de Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.

Mănăstirea a renăscut, după anul 1990, sub stăreția părintelui protosinghel Cleopa Nechita. Au fost construite două paraclise noi, chilii, două trapeze cu bucătării, precum și multe anexe gospodărești.

Construcţia bisericii mănăstirii, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, a început în anul 2002, iar opt ani mai târziu a fost finalizată pictura lăcașului de cult. Sfinţirea lăcașului de rugăciune a avut loc în data de 10 iulie 2011.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente