Mănăstirea Măgura Jina și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. IPS Laurențiu: Maica Domnului este ocrotitoarea noastră

Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului de la Măgura-Jina, județul Sibiu, şi-a sărbătorit miercuri, 12 iulie 2017, cel de-al doilea hram, al icoanei Prodromiţa. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu.

Sărbătoarea hramului din acest an a fost încununată prin sfințirea altarului de vară construit în incinta așezământului monahal. Slujba de sfințire a fost oficiată de Mitropolitul Ardealului.

În cuvântul rostit, IPS Laurențiu a evidențiat importanța ajutorului oferit de Maica Domnului în lucrările efectuate la lăcașul de cult monahal.

Maica Preacurată ne-a ajutat și ne-a ocrotit ca să săvârșim Sfânta Liturghie și să sfințim altarul de vară pe care părintele Nicon cu maica stareță Olimpiada l-au ridicat pentru ca la slujbele de vară și la hramuri să se poată săvârși Sfânta Liturghie pentru toată lumea. Se poate dovedi prin aceasta că Maica Preacurată este ocrotitoarea noastră, a spus Mitropolitul Ardealului.

La final, ierarhul a oferit distincția Crucea Șaguniană pentru mireni primarului comunei Jina și lui Constantin Socol. De asemenea, ierarhul a acordat mai multe acte de cinstire celor care sprijină activitatea acestui așezământ monahal.


Aşezământul monahal de la Măgura-Jina, situat la graniţa dintre Arhiepiscopia Sibiului şi Arhiepiscopia Alba Iuliei, a fost înființat în anul 1993. Cu toate că este așezat într-un loc destul de greu accesibil, credincioșii vin aici în număr mare pentru a se ruga și pentru a primi binecuvântare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…