Mănăstirea Măgura Jina și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. IPS Laurențiu: Maica Domnului este ocrotitoarea noastră

Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului de la Măgura-Jina, județul Sibiu, şi-a sărbătorit miercuri, 12 iulie 2017, cel de-al doilea hram, al icoanei Prodromiţa. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu.

Sărbătoarea hramului din acest an a fost încununată prin sfințirea altarului de vară construit în incinta așezământului monahal. Slujba de sfințire a fost oficiată de Mitropolitul Ardealului.

În cuvântul rostit, IPS Laurențiu a evidențiat importanța ajutorului oferit de Maica Domnului în lucrările efectuate la lăcașul de cult monahal.

Maica Preacurată ne-a ajutat și ne-a ocrotit ca să săvârșim Sfânta Liturghie și să sfințim altarul de vară pe care părintele Nicon cu maica stareță Olimpiada l-au ridicat pentru ca la slujbele de vară și la hramuri să se poată săvârși Sfânta Liturghie pentru toată lumea. Se poate dovedi prin aceasta că Maica Preacurată este ocrotitoarea noastră, a spus Mitropolitul Ardealului.

La final, ierarhul a oferit distincția Crucea Șaguniană pentru mireni primarului comunei Jina și lui Constantin Socol. De asemenea, ierarhul a acordat mai multe acte de cinstire celor care sprijină activitatea acestui așezământ monahal.


Aşezământul monahal de la Măgura-Jina, situat la graniţa dintre Arhiepiscopia Sibiului şi Arhiepiscopia Alba Iuliei, a fost înființat în anul 1993. Cu toate că este așezat într-un loc destul de greu accesibil, credincioșii vin aici în număr mare pentru a se ruga și pentru a primi binecuvântare.

Comentarii Facebook


Știri recente