Mănăstirea Hadâmbu a primit un fragment din moaștele Sfântului Ioan Iacob

Un fragment din moaștele Sfântului Cuvios Ioan Iacob Hozevitul au fost aduse marți, 1 august 2017, la Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi.

Racla cu moaștele sfântului român a fost întâmpinată de arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul aşezământului monahal, împreună cu obştea mănăstirii şi cu numeroşi credincioşi, notează doxologia.ro.

Sfintele moaşte au fost aşezate în Biserica Naşterea Maicii Domnului, alături de icoana făcătoare de minuni a Născătoarei de Dumnezeu şi de racla Sfântului Mucenic Alexandru Romanul.


Cuviosul Ioan Iacob de la Neamț sărbătorit pentru prima dată în Patriarhia Ierusalimului


În continuare, a fost oficiată o slujbă de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra tuturor celor ce au prilejuit acest moment de sărbătoare.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Arhim. Nicodim Gheorghiţă şi-a exprimat bucuria de a-l primi pe Sfântul Ioan în așezământul păstorit.

Pentru mănăstirea noastră este o mare binecuvântare să primim de la Hozeva un fragment din moaştele Sfântului Ioan Iacob. De fiecare dată când am ajuns la racla Sfântului Ioan Iacob din Israel, ne-am rugat aşa: «Sfinte Ioane, te rugăm să te întorci acasă!».

Iată că sfântul a ales să ajungă şi la Hadâmbu, acest loc fiind al doilea din ţara noastră unde se află un fragment din sfintele sale moaşte. În semn de preţuire faţă de evlavia pe care o avem faţă de Sfântul Ioan Iacob, vom aşeza sfintele sale moaşte într-o frumoasă raclă donată cu acest prilej, a menţionat precizat Arhim. Nicodim Gheorghiţă.

Comentarii Facebook


Știri recente