Cuviosul Ioan Iacob de la Neamț sărbătorit pentru prima dată în Patriarhia Ierusalimului

Sfântul Ioan Iacob de la Neamț a fost sărbătorit miercuri, 10 august 2016 (28 iulie pe stil vechi), în Patriarhia Ierusalimului pentru prima oară de la proclamarea oficială a canonizării sale (31 ianuarie 2016).

Patriarhul Ierusalimului a proclamat sfinţenia Cuviosului Ioan Iacob de la Neamț – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

Cu prilejul sărbătorii cuviosului român originar din Botoșani, astăzi, la Mănăstirea Sfântul Gheorghe din Hozeva (unde se află sfintele sale moaşte), Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului. Alături de Preafericirea Sa au slujit şi Înaltpreasfinţitul Părinte Isihie, Mitropolit de Capotoliada, şi Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioachim din Patriarhia Ierusalimului, ne-a informat părintele Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan.

Din soborul slujitor a făcut parte și părintele protosinghel Ioan Meiu, slujitor la biserica Reprezentanţei Patriarhiei Române din Ierusalim.

În cuvântul său, Patriarhul Ierusalimului a evidenţiat personalitatea Cuviosului Ioan Iacob de la Neamţ, a precizat pentru Radio Trinitas părintele protosinghel Ioan Meiu.

***

Cuviosul Ioan Iacob de la Neamţ este unul dintre sfinţii români contemporani. El s-a nevoit timp de 24 de ani în Țara Sfântă, atât pe Valea Iordanului, cât și în pustiul Hozeva. Biserica noastră l-a canonizat în anul 1992, cu data de prăznuire în 5 august. În Patriarhia Iersusalimului Sfântul Ioan Iacob este sărbătorit în data de 28 iulie.

Sfântul Ioan Iacob de la Neamț – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente