Mănăstirea Hadâmbu a primit un fragment din moaștele Sfântului Alexandru Romanul

În semn de recunoştinţă pentru pelerinajul cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de anul trecut, Parohia Ortodoxă Română Montecatini Terme, Italia, a oferit în dar Mănăstirii Hadâmbu un fragment din moaştele Sfântului Alexandru Romanul.

Moaștele au fost aduse ieri în așezământul monahal din județul Iași, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, notează doxologia.ro.

Racla cu moaştele Sfântului Mucenic Alexandru Romanul, pomenit de Biserica Ortodoxă în 13 mai, a fost oferită Mănăstirii Hadâmbu în 5 iulie 2017 de părintele Matei Tulan, parohul de la Montecatini Terme fiind însoţită de un act oficial.

După pelerinajul cu icoana Maicii Domnului de anul trecut din parohia noastră, am dorit să oferim un dar Mănăstirii Hadâmbu şi părintelui stareţ Nicodim Gheorghiţă. Astfel, am cerut binecuvântare din partea PS Siluan pentru a oferi un fragment din moaştele Sfântului Alexandru Romanul, aflate în biserica parohiei noastre, a spus Pr. Matei Tulan.

Anul trecut, în cadrul pelerinajului, în parohia noastră s-au petrecut multe minuni, o parte dintre acestea fiind consemnate într-o broşură tipărită de Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop vicar al Eparhiei Iaşilor, a menţionat parohul de la Montecarini Terme.

Fragmentul din moaştele Sfântului Alexandru va fi așezat spre cinstire în Paraclisul Sfântul Nicolae de la demisolul Bisericii Acoperământul Maicii Domnului a aşezării monahale.

Priveghere şi procesiune în cinstea Maicii Domnului la Montecatini Terme

În Biserica Ortodoxă Sfânta Mucenţă Pelaghia – Montecatini Terme a fost oficiată joi, 27 octombrie 2016, Slujba Privegherii în cinstea Acoperământului Maicii Domnului, după cum ne-a precizat Constantin Ciofu, Redactor Ziarul Lumina, Ediţia de Moldova. Aceasta a fost rânduită cu prilejul pelerinajului icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, adusă de…

Comentarii Facebook


Știri recente