Mănăstirea Feredeu, la treizeci de ani de la reînființare. Lui Dumnezeu îi datorăm recunoștință și iubire, iar oamenilor iertare și dragoste, a spus PS Emilian

În Duminica a unsprezecea după Rusalii, PS Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Feredeu împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Ierarhul s-a aflat în acest așezământ monahal cu prilejul împlinirii a treizeci de ani de la reînființarea lui, informează Arhim. Iustin Popovici, Consilier Mass Media al Eparhiei.

La finalul ceremonialului liturgic din 20 august 2017, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a expus învățăturile necesare pentru mântuire ce se desprind din Evanghelia Pildei datornicului nemilostiv.

Ce îi datorăm noi lui Dumnezeu? Recunoștință și iubire. Ce datorăm oamenilor? Iertare și dragoste, a subliniat ierarhul.

PS Emilian a vorbit credincioșilor prezenți despre iertarea și dreptatea pe care le găsim numai în Dumnezeu, precum și despre datoria creștinului de a cere iertare când greșește Tatălui Ceresc sau aproapelui.

Fără  să fim împăcați cu Dumnezeu și semenii noștri, nu putem să avem folos duhovnicesc din participarea la Sfintele Slujbe și nici nu ne putem împărtăși cu Sfintele Taine spre iertarea păcatelor și dobândirea vieții veșnice

Totodată, Preasfinția Sa a evocat importanța misionară a Mănăstirii Feredeu care împlinește anul acesta treizeci ani de la reînființare (1987-2017), după ce a fost închisă în anul 1959 în urma decretului Decretul 410 dat de regimul comunist.

Mănăstirea a fost reînființată la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, prin strădania Părintelui Stareț Ilarion Tăucean.

La eveniment au participat numeroși credincioși din localitățile învecinate mănăstirii între care și primarul comunei Șiria.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…