Mănăstirea din satul natal al Patriarhului și-a serbat hramul | „Sf. Ştefan ne învaţă să apărăm dreapta credinţă”

Sfântul Ştefan cel Mare ne învaţă „să apărăm și noi dreapta credință, să fim ctitori de lăcașuri sfinte, să iubim Biserica și să mărturisim credința pe care Mântuitorul Hristos ne-a lăsat-o”, a evidenţiat Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul la hramul Mănăstirii Dobreşti din judeţul Timiş.

Aşezământul monahal, ctitorie a Patriarhului Daniel, are printre ocrotitori pe Sfântul Ştefan cel Mare. Celelalte hramuri sunt: Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.

Sfânta liturghie a fost oficiată vineri, 3 iulie, de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, în subsolul noii biserici a mănăstirii.

În cadrul slujbei au fost rostite rugăciuni pentru părinţii Patriarhului Daniel, Stela și Alexie, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corala „Theophoros” din Timișoara, condusă de diac. Dr. Ionuț Ardereanu.

În cuvântul său de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Emilian le-a vorbit credincioșilor despre viaţa şi activitatea domnitorului Ștefan cel Mare şi a evidențiat cât de important este ca și noi să ne arătăm vrednici urmași ai sfântului domnitor, mărturisindu-ne credința în Domnul Hristos în această lume și sporind în săvârșirea binelui.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Emilian a transmis preoților și credincioșilor prezenți binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan.

Aşezământul monahal din Dobreşti, comuna Bara, a fost înfiinţat în data de 9 iulie 2003 la iniţiativa Preafericitului Părinte Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Piatra de temelie a fost sfinţită în data de 23 octombrie 2005.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…