Mănăstirea ctitorită de Principesa Ileana în America îşi va sărbători hramul de Schimbarea la Faţă

Mănăstirea Schimbarea la Faţă din Ellwood City, Pennsylvania, ctitorită de Maica Alexandra (Principesa Ileana a României), îşi va serba hramul în perioada 5-6 august 2018.

Cu acest prilej, va avea loc pelerinajul anual organizat cu prilejul hramului, iar în 6 august evenimentele vor culmina cu oficierea Sfintei Liturghii de mai mulţi ierarhi, în contextul în care anul acesta aşezământul monahal aniversează 50 ani de la întemeiere.

De la trecerea la cele veşnice a Principesei Ileana a României, fiica Regelui Ferdinand și a Reginei Maria s-au împlinit 27 de ani.

Principesa Ileana a României s-a retras în anul 1961 la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Bussy-en-Othe, Franţa, cu îndrumarea Mitropolitului Antonie Bloom de Suroj.

În anul 1967 a îmbrăcat haina monahală, devenind Maica Alexandra. Tot în 1967, Maica Alexandra a ctitorit Mănăstirea Schimbarea la Faţă din Ellwood City, Pennsylvania – prima mănăstire ortodoxă de obşte românească din America de Nord.

În vârstă de 82 de ani, Maica Alexandra a trecut la cele veşnice, în data de 21 ianuarie 1991, la spitalul St Elizabeth din Youngstown, Ohio. Este înmormântată în curtea Mănăstirii Schimbarea la Faţă.

Comentarii Facebook


Știri recente