Mănăstirea Caraiman | Patru zile de discuţii pe tema provocări misionare în faţa societăţii secularizate

Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman găzduiește în perioada 29 iulie – 01 august a 15-a sesiune de Dialog între teologi din Biserica Ortodoxă Română și Biserica Evanghelică din Germania care are ca temă „Provocările misionare ale Bisericilor astăzi în fața societății secularizate”.

Prezent la eveniment, Mitropolitul Serafim al Europei Centrale şi de Nord a explicat că este necesar ca preoţii să implice credincioşii în mod activ în viaţa Bisericii.

„Preoţii trebuie să-i implice pe credincioşi în lucrarea şi rugăciunea Bisericii, în activitatea pastorală şi socială pentru ca aceştia să se simtă implicaţi, iar nu spectatori”, a spus Înaltpreasfinţia Sa potrivit Radio Trinitas.

„Dacă până acum oamenii veneau la biserică şi preotul îi aştepta pe credincioşi în biserică acum preotul trebuie să iasă din biserică şi să se îndrepte spre credincioşi prin vizite la familiile lor, la locul lor de muncă, în spitale, peste tot”, a mai explicat ierarhul.

El a atras atenţia că secularizarea creşte în mod exponenţial în Europa.

„Constatăm cu toţii cu mare durere că Europa se descreştinează tot mai mult. Secularizarea cuprinde mase largi de oameni. Intră până şi în Biserică şi încercăm să căutăm mijloace prin care să-i apropiem pe oameni de Biserică”.

Întâlnirile au început în 1994 cu scopul de a facilita o mai bună cunoaştere reciprocă a teologiei, vieţii liturgice, pastorale şi misionare a celor două Biserici.

Foto credit: Ziarul Lumina / Ştefan Sfarghie

Comentarii Facebook


Știri recente