Mănăstirea Buciumeni | Întrunire consultativă pentru pelerinajul tinerilor liceeni

În după-amiaza zilei de 11 mai 2017 la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc o întâlnire consultativă cu principalii factori de răspundere în vederea organizării şi bunei desfăşurări a celei de-a XXII-a ediţii a pelerinajului tinerilor liceeni din judeţele Galaţi şi Brăila.

Evenimentul va avea loc la Mănăstirea Buciumeni care își sărbătorește hramul la praznicul Sfintei Treimi, ne-a transmis Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar şi mass-media.

Întrunirea, prezidată IPS Casian, s-a desfăşurat în Sala Melchisedec Ștefănescu a Centrului Eparhial şi a reunit tineri (reprezentanţi ai liceelor din municipiile Galaţi, Brăila și Tecuci), participanţi la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi de la Bucureşti din anul 2016, părinţi membri ai Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie, preoţi care coordonează programe cu tinerii, în parohii, profesori de religie, studenți ai Departamentului Teologie al Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie şi elevi de la Seminarul Teologic Sf. Ap. Andrei din Galaţi.

Cu acest prilej, a fost stabilită tema generală a pelerinajului: De la imaginea virtuală la «icoana vie» – tânărul de astăzi.

Urmare unui sondaj de opinie, efectuat în toate liceele de pe teritoriul eparhiei, au fost stabilite aspecte privind organizarea pelerinajului, prin implicarea directă a grupelor de tineri  voluntari, care vor fi co – organizatori.

În perioada imediat următoare, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop, tinerii se vor întruni în centrele cultural – sociale ale eparhiei pentru a discuta și preciza detaliile necesare pregătirii, desfășurării și evaluării proiectului.

Comentarii Facebook


Știri recente