Mănăstirea Antim: Racla cu veşmântul Sfintei Filofteia a fost purtată în procesiune

Mănăstim Antim din Capitală are începând din după-amiaza zilei de 14 ianuarie o raclă în care este aşezat un veşmânt al Sfintei Muceniţe Filofteia, adus de la Mănăstirea Curtea de Argeş.

Delegaţia care a adus veşmântul a fost condusă de stareţul aşezământului monahal, Protosinghelul Vicenţiu Oboroceanu, iar racla în care a fost aşezat a fost sfinţită de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul.

La sosirea în curtea Mănăstirii Antim, în prezenţa părinţilor slujitori şi a credincioşilor, racla cu veşmântul a fost purtată în procesiune în jurul lăcaşului de cult, după care a început Slujba de Priveghere.

Racla cu veșmântul Sfintei Filofteia a fost purtată în procesiune în jurul bisericii. Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Racla a fost aşezată în biserica mănăstirii, în locul din partea dreapta a pronaosului, unde moaştele Sfintei Filofteia au fost adăpostite în taină în perioada Primului Război Mondial (1917-1918).

Mănăstirea Antim din Capitală a fost construită între anii 1713-1715, prin strădania Sfântului Antim Ivireanul, pe atunci Mitropolit al Ungrovlahiei, după planurile întocmite chiar de acesta.

 

Vezi mai multe fotografii în galeria foto.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente