Mănăstirea Almăj-Putna îşi va sărbători hramul

La sărbătoarea „Schimbării la Faţă” a Domnului nostru Iisus Hristos, joi, 6 august, Mănăstirea Almăj-Putna din județul Caraș-Severin îşi va sărbători hramul. Cu acest prilej Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, alături de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, va oficia Sfânta Liturghie în altarul de vară din curtea mănăstirii, după cum aflăm de la diac Pavel Canea. La momentul rânduit, Ierarhul va rosti rugăciunea de binecuvântare a rodului viei, după cum este obiceiul în fiecare an la acest praznic.

În încheiere toţi credincioşii prezenţi vor fi invitaţi la agapa frăţească organizată de obştea monahală, pentru a se bucura după sfintele slujbe și de îmbelşugarea rodului de pământ, binecuvântat de Dumnezeu.

În anul 1996 a fost pusă piatra de temelie, a acestei sfinte Mănăstiri, de către ÎPS Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, la vremea aceea fiind episcop al Caransebeşului. Lucrările au continuat prin osteneala şi dărnicia ieromonahului Sava Gana, locul fiind donat de către familia Luca Zăvoianu din Putna. Viaţa călugărească propriu-zisă a început în luna martie a anului 1997. Prin osteneala obștii monahale şi contribuţia oamenilor de bună credinţă, s-a realizat construcţia unui paraclis de vară, a corpului de chilii, a paraclisului de iarnă şi a unui sector agro-zootehnic, pe un teren aflat în apropierea mănăstirii.

Situată în frumoasa Vale a Almăjului, Mănăstirea Almăj Putna din Episcopia Caransebeşului găzduieşte o oază de linişte şi duhovnicie pentru credincioşii din această zonă. În fiecare an la Praznicul „Schimbării la Faţă” a Mântuitorului Iisus Hristos sute de credincioşi trec pragul acestei mănăstiri pentru a lua parte la rugăciunile şi slujbele care se oficiază cu prilejul hramului.

Comentarii Facebook


Știri recente