Mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae va sosi la Catedrala Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” din Paris cu ocazia hramului, în perioada 7- 10 noiembrie.
Întâmpinarea delegației de la Biserica voievodală „Sfântul Gheorghe”-Nou din București va avea loc joi seară la ora 18:00, după care va fi oficiată Vecernia în cinstea Sfinților Arhangheli.
Programul manifestărilor
Vineri, în ziua hramului, Utrenia și Sfânta Liturghie vor fi oficiate între orele 08:30 -12:30. După Sfânta Liturghie, va continua închinarea la moaștele Sfântului Nicolae.
În data de 9 noiembrie, de sărbătoarea Sfântului Nectarie, de la ora 08:30 va fi oficiată Utrenia, urmată de Sfânta Liturghie.
După-amiaza de sâmbătă va include conferințe, slujba Vecerniei și un concert.
Între orele 15:00 și 17:30 se vor desfășura două conferințe dedicate aniversării a 75 ani de la crearea Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, susținute de:
- Adrian Nicolae Petcu, cercetător – „Eparhia românilor din apusul Europei sub conducerea mitropolitului Visarion Puiu” (+ expoziție documente și imagini);
- Pr. Dr. Florin Țuscanu – „Ultimul an din viața mitropolitului Visarion Puiu. 60 de ani de la moartea și funeraliile sale.” (prezentare de carte: Pr. Dr. Aurel Florin Țuscanu, Corespondența Mitropolitului Visarion Puiu cu Don Giovanni Calabria, Editura Lexon Prim, Chișinău, 2020)
Seara, după slujba Vecerniei (ora 18:00), va avea loc un concert susținut de coralele Catedralei – Junior și Corala Sfinții Arhangheli – și de artiști renumiți precum: Maria Coman, Valentina Dascălu și Ionel Streba.
Duminică, Sfânta Liturghie va fi oficiată de la ora 8:30 la 12:00, urmând ca de la 12:30 să continue închinarea la moaștele Sfântului Nicolae până la ora 20:00.
Catedrala Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” din Paris este situată în Cartierul Latin, la picioarele muntelui Ste Geneviève, între Catedrala Notre-Dame, biserica Saint Julien le Pauvre și Clos des Bernardins, în fața Sorbonei, a Colegiului Franței, a Mănăstirii de la Cluny.
Datează din secolul al XIV-lea, fiind una dintre cele trei biserici ortodoxe din Paris, alături de biserica rusească din strada Daru şi de cea grecească din strada Bizet.
Foto credit: Ziarul Lumina