Mâna dreaptă a Sfântului Spiridon a ajuns la Mănăstirea Pantocrator

Pantocrator6

O delegaţie Mitropoliei de Kerkyra a adus în Teleroman mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Spiridon din Insula Corfu. Sfintele moaşte au fost aşezate spre închinare credincioşilor la Mănăstirea Pantocrator.

Delegaţia care însoţeşte odoarele a fost întâmpinată vineri, 28 aprilie 2017, în jurul orei 17:00, la aşezământul monahal din Teleorman, de Chiriarhul Eparhiei, Preasfințitul Părinte Galaction.

În această seară, la Mănăstirea Pantocrator din judeţul Teleorman, o delegaţie din Biserica Ortodoxă a Greciei a adus spre închinare racla cu mâna dreapta a Sfântului Spiridon, din Corfu; Slujba Vecerniei a fost oficiată, în altarul de vară, de Preasfinţitul Părinte Galaction. La momentul de sărbătoare au fost prezenţi numeroşi credincioşi inclusiv din Bucureşti, dar şi din alte oraşe ale ţării, a transmis Eugen Buchiu, reporter Trinitas Tv.

Sfintele moaşte sunt aduse cu prilejul hramului aşezământului monahal serbat în Duminica Mironosiţelor.

În toată această perioadă, odoarele vor fi aşezate spre cinstire, într-un baldachin special amenajat, alături de moaștele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena.

Mănăstirea Pantocrator este situată în localitatea Drăgănesti Vlaşca jud. Teleorman.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Simbolismul colivei

Încă din vremea Sfinţilor Apostoli, după cum precizează Sfântul Ioan Gură de Aur, se ţineau zile de pomenire a strămoşilor adormiţi în speranţa fericirii veşnice. Sâmbătă, 6 iunie, Biserica Ortodoxă se află în ziua ziua…