Maicile de la Centrul eparhial au confecționat într-o noapte 2.600 de prosoape pentru spitalele timișorene

Monahiile de la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei au confecționat într-o singură noapte 2.600 de prosoape de unică folosință pentru personalul medical și bolnavi. Acestea au fost oferite luni secțiilor de Terapie Intensivă (ATI) ale spitalelor locale.

O mie patru sute de bucăți au ajuns la Spitalul Județean, iar 1.200 la Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

„Mulțumim Mitropoliei Banatului pentru grija ce ne-o poartă și pentru tot ajutorul pe care ni l-a acordat în această perioadă de pandemie”, au scris angajații Spitalului „Victor Babeș” pe pagina de Facebook.

Unitățile medicale timișorene se confruntă cu o criză acută de materiale, datorită exploziei cazurilor de Covid-19.

Acțiunea s-a realizat la inițiativa și sub directa supraveghere a Părintelui Mitropolit Ioan și se înscrie în lungul șir de donațiilor făcute de Centrul eparhial în ultimele opt luni.

Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Timișoarei și Fundația Filantropia Timișoara au donat sau au intermediat donații de echipament medical și de protecție pe tot parcursul stării de urgență.

În aceeași perioadă, tot la inițiativa și prin implicarea directă a Mitropolitului Ioan, 15 de tone de alimente au ajuns la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, Penitenciarul din Timișoara, Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță din Jebel, Spitalul de Psihiatrie Gătaia și alte instituții medicale și sociale.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente