Maica Teofania, stareța Mănăstirii Pokrovsky: Sfânta Matrona îi aduce pe toți la credința lui Hristos

MOSCOVA, 03 decembrie 2017 – Înainte de a oferi Părintelui Patriarh Daniel icoana Cuvioasei Matrona din Moscova, Stavrofora Teofania, stareța Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului din capitala Rusiei a adresat un cuvânt în care și-a exprimat bucuria pentru prima Sfântă Liturghie oficiată de un patriarh român în mănăstirea de pe Taganskaya și a făcut referire la ajutorul grabnic oferit de Sfânta Matrona celor care o vizitează.


Preafericirea Voastră,
Preafericite Părinte Patriarh Daniel,
Înaltpreasfințiile Voastre,
Prerasfinția Voastră,
Preacuvioșiile Voastre,
Iubiți oaspeți, frați și surori,

Bucuroși fiind, vă salutăm din inimă înlăuntrul vechii Mănăstiri a Acoperământului Maicii Domnului, lângă moaștele Preacuvioasei Maici noastre Matrona din Moscova. Pentru noi este o foarte mare onoare să vă primim pe Preafericirea Voastră și pe distinsa delegație a Bisericii Ortodoxe Române la mănăstirea stavropighială a Acoperământului Maicii Domnului. În aceste zile, întreaga Biserică Ortodoxă Rusă serbează în mod festiv o sută de ani de la restabilirea patriarhiei în Rusia. Mulțumim din inimă Sanctității Sale Kirill, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, pentru faptul că a oferit binecuvântarea să săvârșiți astăzi Sfânta Liturghie la așezământul Acoperământul Maicii Domnului, iar prin aceasta ați oferit o bucurie imensă pelerinilor noștri.

Sfânta Cuvioasă Matrona din Moscova este marea noastră ocrotitoare și protectoare. Ea ajută pe toți care se adresează ei cu credință: în familii stăpânește pacea și darea de bine, se rezolvă problemele de la lucru, la studiu și problemele de sănătate. Dar mai ales, Fericita Matrona îi aduce pe toți la credința lui Hristos. Adesea ni se povestește despre faptul că însăși Matronușka se arată în visuri oamenilor și le spune: „Eu te voi ajuta, numai să vii la mine”. Dar acea persoană poate că nici nu a auzit despre ea. Ea începe să caute și descoperă că există o astfel de sfântă ortodoxă. Vine la noi în așezământ, se roagă și primește ceea ce cere.

O mulțime de astfel de cazuri sunt consemnate de noi, cu atât mai mult că foarte des suntem informați despre astfel de cazuri de către pelerinii care vin din afara granițelor.

În semn de binecuvântare pentru Biserica Română de la Fericita Matrona, întru amintirea slujirii Sfintei Liturghii de astăzi la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului, permiteți-mi să vă ofer, Preafericirea Voastră, această icoană pictată de către surorile mănăstirii și sfințită la moaștele sfintei Matronușka.

Biecuvântați ca, în spirit de rugăciune, să vă doresc Preafericirii Voastre și tuturor persoanelor care vă însoțesc bogată milă de la Domnul, milostivire nesfârșită, sănătate deplină și neschimbată viețuire întru bucuria și harul Duhului Sfânt – Mângâietorul, pentru rugăciunile Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și ale Fericitei Matrona!

Întru mulți și buni ani!

Foto credit: Robert Nicolae/Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente