Maica Domnului, cinstită la Mănăstirea Izbuc

Mii de credincioși ortodocși din Bihor, din județele limitrofe, dar și din alte colțuri ale țării, au participat, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, la hramul Mănăstirii Izbuc din Eparhia Oradiei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită, cu binecuvântarea Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei, de pr. arhim. Mihail Tărău, exarh și stareț al Mănăstirii Izbuc, înconjurat de un sobor de 33 de ieromonahi, preoți și diaconi, în altarul de vară. Slujbele au început în ajunul sărbătorii, cu slujba Privegherii și a Prohodului Maicii Domnului, cu Taina Sfântului Maslu și cu rugăciuni de dezlegare, precum și Sfânta Liturghie de la miezul nopții.

Anul acesta, prin grija PS Sofronie, pelerinii au avut posibilitatea să se închine și la o părticică din Sfânta Cruce a Domnului Iisus Hristos, adusă cu prilejul hramului de la Catedrala episcopală din Oradea.

După Sfânta Liturghie s-a oficiat Taina Sfântului Maslu, apoi toți pelerinii au primit și merinde pentru trup, bucate tradiționale alese. Praznicul Adormirii Maicii Domnului a marcat și aniversarea 80 de ani de la târnosirea primei biserici de lemn a mănăstirii, săvârșită de episcopul Andrei Magier Crișanul.

Comentarii Facebook


Știri recente