Maica Domnului cinstită la Mănăstirea Hodoş Bodrog, jud. Arad

Mii de credincioşi au participat în zilele de 14 şi 15 august 2016 la slujbele oficiate la Mănăstirea Hodoş-Bodrog din judeţul Arad cu prilejul praznicului Adormirii Maicii Domnului, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Aradului.

În ajunul sărbătorii, pelerinii au participat la slujba de Priveghere săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. În aceeaşi seară, credincioşii au participat la procesiunea intitulată Drumul Crucii. De asemenea, pelerinii prezenţi la mănăstire au luat parte la Prohodul Maicii Domnului şi la Taina Sfântului Maslu.

De sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Arhiepiscopul Aradului.

În cuvântul rostit, ierarhul a făcut referire la istoria aproape milenară a mănăstirii. Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a arătat importanţa consecvenţei poporului român în păstrarea adevăratelor tradiţii creştine.

După predică, numeroşi credincioşi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele lui Hristos. În continuare, părintelele ieromonah Macarie Deleu, vieţuitor în mănăstirea Hodoş Bodrog, a fost hirotesit protosinghel de către Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei.

La final părintele Grigorie Timiş, stareţul mănăstirii, a mulţumit tuturor pentru prezenţă.

Comentarii Facebook


Știri recente