Maica Domnului, cinstită de maramureșeni

Maica Domnului a fost cinstită în mod deosebit și de credincioșii comunei maramureșene Rozavlea. Cu prilejul hramului bisericii din localitate, sâmbătă, 8 septembrie 2012, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, fiu al satului.

In cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Vasile Dohotar a fost hirotonit intru preot pe seama credinciosilor din Parohia Racova, Prot. Carei. La sfarsitul Sfintei Liturghii, potrivit episcopiammsm.ro, dupa ce a felicitat pe P.C. Protopop Grigore Andreica, preot al acestei parohii si Consiliul Parohial, pentru organizarea sarbatorii, P.S. Iustin Sigheteanul a oferit Diploma „Sf. Iosif Marturisitorul” Profesorului Ioan Condrat, pentru promovarea traditiei, cantecului si portului autentic Maramuresan, ca instructor al Ansamblului de tineret „Roza Rozalina” pe care-l coordoneaza. Aceeasi diploma a fost oferita si Corului Bisericii Parohiei Rozavlea pentru pastrarea traditiei corale bisericesti maramuresene.

La slujbă au participat credincioși din întreg Maramureșul istoric.

Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Rozavlea a fost târnosită în anul 1971, de vrednicul de pomenire Patriarh Justinian Marina.

Comentarii Facebook


Știri recente