Maica Alexandra a fost omagiată la Iaşi: Slujbă de pomenire şi expoziţie

Maica Alexandra – Principesa Ileana a României a fost omagiată săptămâna trecută la Ateneul Național din Iași. Conducerea instituţiei a vernisat o expoziţie în cinstea monahiei cu origini regale şi a fost oficiată o slujbă de pomenire, la împlinirea a 30 de ani de la trecerea ei în veşnicie.

Parastasul a avut loc în Capela Artiștilor din cadrul Ateneului în prezenţa conducerii instituţiei, angajaților şi a colaboratorilor. Au fost pomeniți membrii Casei Regale, ctitorii și binefăcătorii ateneului, precum și artiștii care au urcat pe scena instituției, trecuți la Domnul.

După cum se menţionează în comunicatul transmis redacţiei, expoziţia de fotografie vernisată în Mica Galerie de Artă prezintă aspecte din viața A.S.R. Principesa Ileana a României.

Expoziția poate fi vizitată zilnic, în perioada 21 ianuarie – 15 februarie 2021, cu respectarea măsurilor de siguranță.

Intrarea este liberă.

MAICA ALEXANDRA

Principesa Ileana a României, devenită ulterior Maica Alexandra, s-a născut în 5 ianuarie 1909. A fost fiica cea mică a regelui Ferdinand I al României și a Reginei Maria, dobândind prin naștere titlul de Principesă a României.

În vârstă de 82 de ani, Maica Alexandra a murit în data de 21 ianuarie 1991, la spitalul St Elizabeth din Youngstown, Ohio. Este înmormântată în curtea Mănăstirii Schimbarea la Faţă din Elwood City, Pennsylvania, aşezământ pe care l-a fondat în 1968.

Citeşte şi: Se împlinesc 112 ani de la naşterea Maicii Alexandra – Principesa Ileana a României

Foto credit: Ateneul Naţional din Iaşi

Comentarii Facebook


Știri recente