Mai multe persoane fără adăpost au primit daruri din partea Protoieriei Sector 6

Persoanele găzduite la Adăpostul de noapte din sector 6 au primit joi daruri din partea Protoieriei Sector 6.

Pachetele constând în alimente şi fructe au fost oferite de părintele protoiereu Costel Burlacu, împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai Protoieriei Sector 6.

Părintele Burlacu a vorbit cu persoanele aflate în adăpostul de noapte şi i-a încurajat să aibă nădejde în Dumnezeu, mai ales în aceste momente dificile.

„Ştim că sunt foarte mulţi oameni care au nevoie de sprijin, însă de această dată ne-am îndreptat spre aceştia care sunt, poate, cei mai năpăstuiţi dintre toţi”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Costel Burlacu.

„Viaţa fără un acoperiş deasupra capului, mai ales pe timp de iarnă, este greu de imaginat, fapt pentru care le-am oferit câteva din cele necesare traiului. Consider că, pe lângă cele materiale, le-am oferit un dar mai mare, şi anume sentimentul că nu au fost uitaţi şi că cineva le este alături”, a spus părintele protoiereu.

Adăpostul de noapte se află sub organizarea Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.  În prezent adăpostul are o capacitate de 16 locuri.

Daruri pentru vârstnici

Tot în cursul aceleiaşi zile, corul cântăreţilor bisericeşti al Protoieriei Sector 6 Capitală a susţinut joi, 13 decembrie 2018, un concert de colinde vârstnicilor aflaţi în Complexul de Servicii Sociale Floare Roșie și persoanelor adulte cu handicap neuropsihic din cadrul Centrului de Reabilitare și Recuperare Neuropsihică „Uverturii”, din subordinea DGASP 6.

Acţiuni filantropice viitoare

În cursul săptămânii viitoare, Protoieria Sector 6 va demara acţiunea socială „Seniori pentru Centenar”, în cadrul căreia 100 de persoane vârstnice de pe raza Sectorului 6 vor primi vizite la domiciliu şi daruri de Crăciun.

Persoanele care vor primi daruri se află într-o situaţie financiară delicată şi se află în evidenţa parohiilor din Protoierie.

„Sperăm ca darurile şi cuvintele de întărire în nădejde să aducă un zâmbet celor 100 de vârstnici pe care îi vom vizita săptămâna viitoare. Uneori singurătatea vârstnicilor reprezintă cea mai cruntă boală şi deficienţă materială”, a declarat părintele protoiereu.

De asemenea, Cantina socială Sfântul Barnaba a Asociaţiei Diaconia filiala Sector 6  va oferi pachete de sărbători tuturor persoanelor aflate în evidenţa socială a protoieriei.

Cantina acordă servicii sociale gratuite persoanelor aflate în situații financiare și material precare, dar și cu situații medicale deosebite, având drept scop reinserția socială a persoanelor marginalizate și asigurarea unei mese necesare existenței.

Cantina socială Sfântul Barnaba a Asociaţiei Diaconia filiala Sector 6 a fost sfințită joi, 10 septembrie 2015, de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Foto credit: Public Domain

Comentarii Facebook


Știri recente